Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Benjamissimo (Bio Benjamin Chocolate Factory)

A Benjamissimo a Bio Benjamin csokigyártó 100%-ban vegán csokija. Maga a céget a Benjamin család alapította. A Benjamin testvérek két csokimárkája, a Benjamissimo és a Happy Benjamino 2017-ben született meg közel 16 új, érdekes recepttel. Csokijaikhoz fair trade gazdálkodásból származó kakaóbabot használnak, mert fontosnak tartják, hogy a csokoládégyártás folyamatában résztvevő valamennyi ember boldog és jól fizetett legyen. A Fair trade, méltányos kereskedelem 5 alapelve: 1. méltányos ár; 2. gyerekmunka tilalma; 3. tisztességes munkakörülmények; 4. helyi közösségek fejlesztése; 5. környezeti fenntarthatóság, azaz a káros vegyszerek és a génmódosított növények használata kizárt.

Mit érdemes tudni a Benjamissimo csokoládékról és miért szeretjük?

- 100%-ban vegán csokoládék, azaz nyomokban sem tartalmazhatnak tejet, tojást.

- Gluténmentesek.

- Fair trade gazdálkodásból származó kakaóbabot használnak a csokoládékhoz.

- Raw csokoládék.

- Organikus, bio csokoládék, azaz ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak az összetevők.

Mit jelent az, hogy raw csokoládé?

A raw csokoládékhoz jellemzően alacsony hőmérsékleten fermentálják a babokat folyamatos kontroll alatt (120°F~48,9ºC). A kakaóbabok úgy nevezett primer gyümölcs aromái nem égnek el, és a természetesen magas antioxidáns szintet is nagyobb részben meg tudják tartani. A raw kakaóbabokat nem szokás pörkölni. 

A konvencionális kakaóbabok esetében - a kávéhoz hasonlóan - ízük előcsalogatása érdekében azonban kritikus pörkölés. Röviden: pörkölni kell. Az alacsony hőmérsékleten fermentált babokat azonban nem kell pörkölni, mivel a megóvott gyümölcs aromákat csak elégetnénk. Összességében tehát egy magasabb antioxidáns tartalommal rendelkező kakaóbabból készül a csokoládé.