Leírás és Paraméterek
A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványi anyag forrás. Ez is egy hidegen sajtolásos eljárással készült lisztféle. Fehérjetartalma miatt ajánlott:vegetáriánusoknak alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt
fogyókúrázók,
paleozók,
Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe. Ahogy az olajtartalmat kipréselik a magokból, a lenmag koncentrált formája válik belőle, így még hatékonyabban tudnak érvényesülni jótékony hatásai: rostok, fehérjék, B-vitaminok. Az erek és a bél nyálkahártyája hatékony támogatója, segítheti a méreganyagok és akár a lerakódott koleszterin eltávolításában. Szezámliszttel 1:1 arányban keverve hatékonyan segítheti a fogak védelmét, a változókori és időskori csontritkulás megelőzését, foszfortartalma révén az idegrendszer védelmét is szolgálja. Magas lignan tartalma jó hatással lehet a hormonháztartásra. Bár az olaj nagyrésze kipréselésre kerül, az omega-3 zsírsavak mégis megmaradnak a lenmaglisztben, sőt, eza második legfőbb növényi forrásuk. Kevesen tudják, de azt meg kell említeni, hogy a növényekből nyert, a vegetariánusok számára is fontos omega3-nak ebben a formájában töredéke tud csak felszívódni, mint ha ezt tengeri halakból, halolajból vennénk magunkhoz. Székrekedés ellen is gyakran ajánlják, a bélfalakat hatékony módon tisztítja a lerakódásoktól, ajánlott napi mennyisége nem több egy-két evőkanálnál. Sokféleképpen felhasználható:Sűríthetünk is vele, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot tud felvenni.
Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet, hogy javítsuk ételeink beltartalmi értékét. Ha ezt tesszük, több folyadékra lesz szükség, mint amennyit a receptek írnak. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek gyorsabban barnulnak.
További információkért írjon nekünk bizalommal az info@vegabonshop.hu e-mail címre!
IR-ben fogyasztható | Igen |
Gluténmentes | Igen |
Tej- és laktózmentes | Igen |
Tojásmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Hozzáadott cukortól mentes | Igen |
Vegán | Igen |
Bio | Nem |