Gullón kekszek, termékek (Galletas Gullón)
Tejmentes, gluténmentes, szójamentes, tojásmentes, cukormentes vagy esetleg rostdús kekszet keresel? Jó helyen jársz.
A Gullón elkötelezett az egészséges táplálkozás iránt. Számos ételérzékenység esetén kínálnak allergénmentes kekszeket. A vegabonshop.hu webshopban minden termék tej- és tojásmentes, ezért csak azokat a Gullón kekszeket találod meg, amelyek nem tartalmaznak tejet és tojást. Ha pedig olyan kekszet keresel, ami nyomokban sem tartalmazhatja ezeket az allergéneket vagy más allergénre is diétázol, akkor használd az allergénszűrőt, hogy megtaláld a neked leginkább megfelelőt. Az egyik legkedveltebb termékük a 4 gabonás keksz, amely nyomokban sem tartalmaz tejet, tojást, szóját, diófélét. A legtöbb Gullón termékben a szója szójalecitint takar, amit emulgeálószerként használnak. Ez sokaknál nem okoz gondot, de ha teljesen szójamentes kekszet keresel, akkor szintén a szűrés a megoldás....
A Gullón zabkekszei között több cukormenteset is találsz, némelyik az inzulinrezisztenciával küzdők diétájában is jó választás részben magas rosttartalmuknak köszönhetően, részben pedig mert nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Ezek megtalálásához használd a szűrő IR-ben fogyasztható lehetőségét. Az egyik legkeresettebb cukormentes zabkeksz, melyet inzulinrezisztensek is fogyaszthatnak, a Gullón Tradizionale rostdós cukormentes zabkeksz. A legtöbb termékben maltitol helyettesíti a cukrot. Amire érdemes figyelni, hogy nem minden hozzáadott cukrot nem tartalmazó termék fogyasztható inzulinrezisztencia vagy 2-es típusú cukorbetegség esetén, de az egyes termékek leírásában található paraméterek minden esetben segítenek a választásban.
Ha gluténmentesen étkezel, akkor is találsz számodra ehetőt. A Gullón gluténmentes kekszeit lilás színű csomagolásban keresd.
A Galletas Gullón az egyik fő kekszgyártó Spanyolországban. 1892-ben alapították és mára az egyetlen családi kekszgyártó cég, amely az ágazatban maradt. A vállalat számára fontos a folyamatos kutatás-fejlesztés, hogy minél jobban megfeleljen a vásárlói igényeknek. Folyamatos együttműködést folytat az Európai Unió egyetemeivel, különböző szervezeteivel annak érdekében, hogy új egészséges termékeket fejlesszenek ki. Több olyan projektben is részt vett, amelyek legfőbb célja az volt, hogy olyan egészséges élelmiszereket hozzanak piacra, amelyek hatékonyak többek között a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a reumás ízület gyulladás, az elhízás megelőzésében.